Home/Revalidatie/Ine Van Steen
Maak uw afspraak
Start uw workout

Ine Van Steen

“Mijn algemene opleiding master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie sport heb ik in 2009 afgerond (K.U.Leuven). Daarna ben ik gestart aan de opleiding Manuele Therapie (2010, U Gent) om zo ook een andere, frisse blik te verkrijgen op de problematiek van de wervelkolom. Via myofasciale therapie en manuele therapie (Trigger) kunnen we zowel de wervels als ook de spieren onder handen nemen. Maar vaak is dat niet voldoende en moeten we kijken naar onderliggende oorzaken zoals foutieve bewegingspatronen of houdingen. Graag leg ik nadruk op een individuele aanpak van de behandelingen. Iedere behandeling gaan we telkens opnieuw het probleem evalueren en een behandeling op maat van de patiënt uitwerken. Verder geef ik ook behandelingen lymfedrainage (Vodder) en zwangerschapsbegeleiding.”

Specialisaties van Ine Van Steen

Kinesitherapie

Kinesitherapie behandelt uw klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, ligamenten en lymfevaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn lage rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, sportletsels, overbelastingen, revalidatie na een operatie, zwangerschapskwaaltjes, neurologische aandoeningen, oncologische revalidatie, cardiale revalidatie, covid-19 revalidatie, …

Lees meer

Manuele Therapie

Deze specialisatie binnen de kinesitherapie is gericht op klachten van het bewegingsapparaat die behandeld worden door middel van manuele technieken.

Lees meer

Dry needling

Deze therapie, die ook triggerpoint- of myofasciale therapie wordt genoemd, behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Lees meer

Manuele Lymfedrainage

Deze massagevorm (methode Vodder) stimuleert het lymfestelsel met als doel om het teveel aan vocht sneller via de lymfevaten af te voeren.

Lees meer

Zwangerschaps- begeleiding

Een optimale begeleiding tijdens de zwangerschap en een zo goed mogelijke voorbereiding op de bevalling, dat garanderen wij jou!

Lees meer

Samenwerkingen

Aangezien ons motto luidt: “een team bestaat uit meer dan enkel individuen”, werken we graag samen met partners om de professionele krachten te bundelen om voor u als patiënt het sterkste eindresultaat te kunnen bekomen.

Burn-out (AcTrivate)

Een multi-disciplinaire aanpak voor burn-outproblematiek.

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak bij Ine Van Steen?

Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer