Home/Revalidatie/Klaas Van Wuytswinkel
Maak uw afspraak
Start uw workout

Klaas Van Wuytswinkel

In 2016 behaalde ik mijn diploma Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Leuven. Nadien specialiseerde ik me in de Manuele Therapie (Universiteit van Gent) en dry needling (myofasciale therapie, Trigger vzw). Vanuit mijn specifieke interesse in het fietsen startte ik in 2018 mijn eigen project ‘Bikefit by Kinemotion’: aan de hand van foto- en filmmateriaal en een uitgebreide kinesitherapeutische screening bekomen we uw ideale fietspositie. Door ter plaatse gedetailleerde aanpassingen aan de fietsafstellingen door te voeren bekomen we meer comfort, verbeteren de fietsprestaties en kunnen blessures aangepakt of voorkomen worden!
Naast mijn werk in de praktijk ben ik ook verbonden als kinesist bij korfbalclub Vobako in Lichtaart.

Specialisaties van Klaas Van Wuytswinkel

Kinesitherapie

Kinesitherapie behandelt uw klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, ligamenten en lymfevaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn lage rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, sportletsels, overbelastingen, revalidatie na een operatie, zwangerschapskwaaltjes, neurologische aandoeningen, oncologische revalidatie, cardiale revalidatie, covid-19 revalidatie, …

Lees meer

Manuele Therapie

Deze specialisatie binnen de kinesitherapie is gericht op klachten van het bewegingsapparaat die behandeld worden door middel van manuele technieken.

Lees meer

Dry needling

Deze therapie, die ook triggerpoint- of myofasciale therapie wordt genoemd, behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Lees meer

Sportkine

Deze specifieke tak binnen de kinesitherapie omvat zowel de behandeling van het sportletsel in al zijn verschillende facetten als de noodzakelijke preventie ervan.

Lees meer

Bikefit

Om optimaal te kunnen presteren zonder klachten aan het lichaam is de juiste afstelling van de fiets essentieel. Door zowel te kijken naar het lichaam als naar de afstelling van de fiets bekomen we de ideale fietspositie.

Lees meer

Workouts

Tijdens onze kwalitatieve workouts staat een persoonlijke aanpak centraal. Is er een fysieke beperking waar we rekening mee moet houden of waar je net graag specifieke oefentherapie voor zou krijgen? Geen probleem, onze kinesisten bekijken mee welke oefeningen voor jou zeker aan bod moeten komen tijdens de sessies. Wij laten je medisch verantwoord sporten in kleine groepjes.

Lees meer / schrijf in

Bike fitness

Ben je op zoek naar kracht- en stabilisatieoefeningen ter aanvulling van jouw fietstrainingen? Of wil je werken aan je flexibiliteit?

Lees meer / schrijf in

Samenwerkingen

Aangezien ons motto luidt: “een team bestaat uit meer dan enkel individuen”, werken we graag samen met partners om de professionele krachten te bundelen om voor u als patiënt het sterkste eindresultaat te kunnen bekomen.

Sportclubs

Begeleiding van zowel professionele als lokale sportclubs

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak bij Klaas Van Wuytswinkel

Maak een afspraak

Praktijk I-Fitness

Brugstraat 43
2300 Turnhout
0479 37 70 71

Lees meer

#KlaasVanWuytswinkel blog