Maak uw afspraak
Start uw workout

Een hartoperatie of het doormaken van een hartziekte is zowel fysiek als mentaal ingrijpend. Het is daarom van het grootste belang dat cardiale revalidatie onder gespecialiseerde optimale begeleiding plaatsvindt. Cardiale revalidatie is bedoeld om geleidelijk de lichamelijke conditie te optimaliseren dmv een trainingsprogramma.

Wat is cardiale revalidatie?

Op basis van de inspanningscapaciteit van de patiënt en de maximale hartslag wordt een individueel revalidatieprogramma (conditie, weerstandstraining en lichte krachttraining met gewichten en algemene mobiliteitsoefeningen) opgesteld dat geleidelijk aangepast en opgebouwd wordt, steeds met aandacht voor het profiel van de patiënt. In onze oefenruimte maken we gebruik van verschillende oefenmaterialen en cardiotoestellen zoals een hometrainer, crosstrainer en loopband. Tijdens de sessies wordt de patiënt opgevolgd door middel van een hartslag-, bloeddruk-, en saturatiemeter.

Naast de inspanningsoefeningen is ook ademhalingskinesitherapie een onderdeel van cardiale revalidatie. Veel hartpatiënten hebben immers een verminderde longfunctie. Deze therapie bestaat onder meer uit oefeningen om de longen vrij te maken van slijm en ademhalingsoefeningen om de borstkas te ontspannen.

Aanvullend wordt er ook gewerkt aan de aanpassing van levensstijl om de revalidatie te bevorderen

Wie verzorgt mijn hartrevalidatie?

Amber Van Gils

Waar maak ik een afspraak voor een hartrevalidatie?

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer