Home/Revalidatie/Kinesitherapie
Maak uw afspraak
Start uw workout

Kinesitherapie in Turnhout

Kinesist Hans Minnen ging in 1991 van start met de praktijk. Al snel werd deze een gevestigde waarde in Turnhout en omstreken, zowel voor sporters als voor niet-sporters. In 2007 vervoegde kinesiste Claire Avonds de praktijk en bouwden ze samen het team verder uit.

Claire en Hans Kinemotion Turnhout

Er wordt gestreefd naar een toegankelijkheid voor iedereen, van jong tot oud. Aangezien er voor verschillende behandelingen verschillende accenten en therapieën nodig zijn, werd er dan ook gekozen om de praktijk op te splitsen en naar drie locaties over te gaan. Dit om de patiënt steeds kwalitatieve zorg te kunnen aanbieden in een aangepaste infrastructuur.

Wat is kinesitherapie?

Met behulp van kinesitherapie kunnen we de functiestoornissen stabiliseren, verminderen of verhelpen. Hiermee gaan we uw pijnklachten zodanig verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leren we je zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om te gaan.

Welke aandoeningen kunnen verbeterd worden met behulp van kinesitherapie?

Klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, ligamenten en lymfevaten.

Lage rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, sportletsels, overbelastingen, zwangerschapskwaaltjes, vochtproblematiek, revalidatie na een operatie, zwangerschapsbegeleiding, oedeem bij lymfeproblematiek, neurologische aandoeningen, oncologische revalidatie, hartrevalidatie, ademhalingsproblematieken, covid-19 revalidatie, …

Waarom kinesitherapie bij KineMotion?

Wij bieden de oplossing voor uw pijnklachten of revalidatie door een persoonlijke aanpak en een op uw maat gemaakt programma met aandacht voor wetenschappelijke evidenties. Het team van 10 kinesitherapeuten met elk hun eigen specialisaties blijft zich permanent bijscholen om u met de meest up-to-date technieken te behandelen.

Subspecialisaties

Manuele Therapie

Deze specialisatie binnen de kinesitherapie is gericht op klachten van het bewegingsapparaat die behandeld worden door middel van manuele technieken.

Lees meer

Dry needling

Deze therapie, die ook triggerpoint- of myofasciale therapie wordt genoemd, behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Lees meer

Sportkine

Deze specifieke tak binnen de kinesitherapie omvat zowel de behandeling van het sportletsel in al zijn verschillende facetten als de noodzakelijke preventie ervan.

Lees meer

Manuele Lymfedrainage

Deze massagevorm (methode Vodder) stimuleert het lymfestelsel met als doel om het teveel aan vocht sneller via de lymfevaten af te voeren.

Lees meer

Zwangerschaps- begeleiding

Een optimale begeleiding tijdens de zwangerschap en een zo goed mogelijke voorbereiding op de bevalling, dat garanderen wij jou!

Lees meer

Neurologische Revalidatie

Aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen vragen een gespecialiseerde behandeling.

Lees meer

Wie verzorgt mijn kinesitherapie behandeling?

Hans Minnen

Claire Avonds

Martijn Huijbs

Kathy Van Tongerloo

Olivia Robeyns

Ruben Van Beirendonck

Inne Van Eemeren

Amber Van Gils

Karen Leysen

Jef Braet

Waar maak ik een afspraak voor kinesitherapie?

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer
Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk I-Fitness

Brugstraat 43
2300 Turnhout
0479 37 70 71

Lees meer