Maak uw afspraak
Start uw workout

Dry needling in Turnhout

Deze therapie behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Wat is dry needling?

Dry needling of anders genoemd Myofasciale Therapie (triggerpointtherapie) behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, triggerpunten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en aangeprikt worden met steriele acupunctuurnaalden. Na de behandeling worden deze spieren ook gestretcht.

Dry needling

Welke aandoeningen kunnen verbeterd worden met behulp van dry needling?

Enkele voorbeelden uit het indicatiegebied van deze therapie zijn o.a. spierletsels na sport, spanningshoofdpijn die niet reageert op medicatie, nek-en schouderklachten, tenniselleboog, spierpijnen t.g.v. hernia’s die na een rustperiode of revalidatie na een operatie nog pijn blijven veroorzaken, …

Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens het aanprikken van het triggerpunt ervaar je een samentrekking van de spier (twitch) die niet geheel pijnvrij is. Deze is echter goed te verdragen aangezien de pijn verdwijnt van zodra het naaldje uit de spier verwijderd wordt. Na de behandeling ontstaat er bijna altijd een stijfheid in de aangeprikte spieren die gemiddeld enkele uren tot 2 dagen kan aanhouden. Deze reactie krijg je snel onder controle door het gebruik van een warmtekussen, zelf te stretchen en veel water te drinken.

Waarom dry needling bij KineMotion?

Onze praktijk heeft al meer dan 10 jaar ervaring opgebouwd in deze therapie waardoor we sinds geruime tijd een autoriteit in de regio zijn. Wij willen graag benadrukken dat al onze kinesistherapeuten die deze therapie uitvoeren een 2-jarige opleiding hebben genoten bij BMST (Belgian Myopain Society Trigger; www.trigger.be) en jaarlijks deelnemen aan de congressen en bijscholingen. Hierdoor zijn ze erkend door de beroepsvereniging.

Wie verzorgt mijn dry needling behandeling?

Hans Minnen

Claire Avonds

Martijn Huijbs

Kathy Van Tongerloo

Inne Van Eemeren

Ruben Van Beirendonck

Amber Van Gils

Waar maak ik een afspraak voor dry needling?

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer
Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk I-Fitness

Brugstraat 43
2300 Turnhout
0479 37 70 71

Lees meer