Home/Revalidatie/Kathy Van Tongerloo
Maak uw afspraak
Start uw workout

Kathy Van Tongerloo

“Ik behaalde mijn diploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de UHasselt. Tijdens mijn master verdiepte ik me in de neurologische revalidatie. Hierna volgde ik de opleiding Manuele Lymfedrainage ad Modum Vodder. Binnen de kinesitherapie vind ik het belangrijk samen met de patiënt op zoek te gaan naar zijn/haar specifieke noden. Elke patiënt is voor mij een nieuwe uitdaging. De voldoening die je krijgt bij elke vooruitgang zorgt steeds weer voor de nodige portie energie.”

Specialisaties van Kathy Van Tongerloo

Kinesitherapie

Kinesitherapie behandelt uw klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, ligamenten en lymfevaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn lage rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, sportletsels, overbelastingen, revalidatie na een operatie, zwangerschapskwaaltjes, neurologische aandoeningen, oncologische revalidatie, hartrevalidatie, ademhalingsproblematieken, covid-19 revalidatie, draaiduizeligheid, …

Lees meer

Manuele Lymfedrainage

Deze massagevorm (methode Vodder) stimuleert het lymfestelsel met als doel om het teveel aan vocht sneller via de lymfevaten af te voeren.

Lees meer

Neurologische Revalidatie

Aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen vragen een gespecialiseerde behandeling.

Lees meer

Dry needling

Deze therapie, die ook triggerpoint- of myofasciale therapie wordt genoemd, behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Lees meer

Samenwerkingen

Aangezien ons motto luidt: “een team bestaat uit meer dan enkel individuen”, werken we graag samen met partners om de professionele krachten te bundelen om voor u als patiënt het sterkste eindresultaat te kunnen bekomen.

Burn-out (AcTrivate)

Een multi-disciplinaire aanpak voor burn-outproblematiek.

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak bij Kathy Van Tongerloo?

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer