Home/Revalidatie/Claire Avonds
Maak uw afspraak
Start uw workout

Claire Avonds

“In 2007 studeerde ik af in Antwerpen als master in de kinesitherapie. Ik ging aan de slag in de praktijk en bouwde samen met Hans Minnen het team verder uit. In 2009 rondde ik mijn opleiding manuele therapie af. In de praktijk merkte ik dat een groot aantal van de patiënten te kampen had met recidiverende spierklachten. In mijn zoektocht naar meer efficiënte behandelingstechnieken kwam ik in 2008 in contact met de myofasciale therapie (dry needling/triggerpointtherapie). Na een tweejarige opleiding bij het BMST begon ik deze therapie in de praktijk toe te passen met zeer goede resultaten. In de loop der jaren is de behandeling van nekklachten en spanningshoofdpijn door middel van deze therapie mijn specialisatie geworden. Een persoonlijk contact met de patiënt is voor mij zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ik steeds mijn drive blijf vinden.”

Specialisaties en samenwerkingen met Claire Avonds

Kinesitherapie

Kinesitherapie behandelt uw klachten van het houdings- en bewegingsapparaat zoals functiestoornissen aan de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, ligamenten en lymfevaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn lage rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, sportletsels, overbelastingen, revalidatie na een operatie, zwangerschapskwaaltjes, neurologische aandoeningen, oncologische revalidatie, hartrevalidatie, ademhalingsproblematieken, covid-19 revalidatie, draaiduizeligheid, …

Lees meer

Manuele Therapie

Deze specialisatie binnen de kinesitherapie is gericht op klachten van het bewegingsapparaat die behandeld worden door middel van manuele technieken.

Lees meer

Dry needling

Deze therapie, die ook triggerpoint- of myofasciale therapie wordt genoemd, behandelt pijnen en spanningen van spieren met behulp van acupunctuurnaaldjes.

Lees meer

Samenwerkingen

Aangezien ons motto luidt: “een team bestaat uit meer dan enkel individuen”, werken we graag samen met partners om de professionele krachten te bundelen om voor u als patiënt het sterkste eindresultaat te kunnen bekomen.

Burn-out (AcTrivate)

Een multi-disciplinaire aanpak voor burn-outproblematiek.

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak bij Claire Avonds?

Maak een afspraak
Maak een afspraak

Praktijk Kempenlaan

Praktijk Kempenlaan

Kempenlaan 40
2300 Turnhout
014 43 78 03

Lees meer